J BALVIN – Tranquila

by
Posted May 12th, 2013 at 11:30 pm

j-balvin-tranquila

“Tranquila” se dovedeste senzatia momentului sau chiar a verii, ca tot se apropie sezonul marcat, de regula, de cate un fenomen dintr-asta latino care tare ne mai scoate la iveala originile cand vine vorba de limba. Este adus de un conational al Shakirei si al lui Juanes, J. Balvin, unul dintre principalii reprezentanti ai reggaeton-ului columbian, cu piese devenite hit al anului in Columbia. S-a intamplat inca de la debutul din 2009 cu “Ella Me Cautivó” , apoi “Sin Compromiso” a fost catalogata drept piesa lui 2010, iar vara trecuta “Yo Te Lo Dije”, hit de no 1 atat in clasamentele radiourilor nationale, cat si in cel al vanzarilor, ori in online in topul celor mai vizualizate clipuri latino. De asemenea, J. Balvin este apreciat pentru stilul mereu inovator, inca un motiv pentru a fi considerat liderul genului urban latino american, cu aproape 50 milioane accesari pe YouTube si insumand peste 3 milioane de fani pe retelele de socializare. Deloc greu de ghicit carei categorii de public se adreseaza – toti cei din clipul “Tranquila” sunt fani infocati Balvin, filmarile desfasurandu-se in “Ferentariul” orasului columbian Cartagena – si-a propus sa darame prejudecatile cu privire la reggaeton, cel adesea asociat cu consumul de droguri, alcool si versuri vulgare. Si, totodata, sa le demonstreze si parintilor ca a meritat sa lase deoparte studiile in domeniul comunicarii si relatiilor publice in favoarea muzicii. Pentru ca vine dintr-o familie candva instarita, ajunsa mai apoi in pragul falimentului, si in incercarea de a-si ajuta cumva parintii, la 12 ani vindea in scoala la suprapret haine cumparate dintr-un centru comercial din orasul natal, sustinand ca i le aduce o matusa din State. A renuntat la studii cativa ani mai tarziu pentru a-si exploata adevaratul talent, mai ales dupa ce doi ani la rand castigase Campionatul de Freestyle, dovedindu-si versatilitatea, adica usurinta cu care poate interpreta diverse stiluri muzicale. A inceput cu hip hop-ul, adoptand si un mod de viata adecvat, iar mai apoi reggaeton-ul cu tot cu ceea ce inseamna viata de cartier. Ba chiar, in prezent, face parte dintr-o asociatie a artistilor columbieni care canta despre povestile din strada.

“Tranquila” marcheaza un album nou care a fost lansat spre finalul anului trecut in America Latina si Statele Unite, iar pentru prima data J. Balvin a pasit si pe taram european, mai exact in Franta, in urma cu cateva luni. Este prezentat ca un amestec de reggaeton, zouk, dance hall si reggae specific panamez cu ritmurile de acolo, din Columbia. La noi, “Tranquila” se traduce prin highest climber in topuri, multe cereri de difuzare la radio, plus un exercitiu de dictie. Fiindca ad litteram… nici vorba de calm!

FLASH: Cristina Rus, Shakira, Vivien O'Hara feat Adrian Sana, Keri Hilson, Jennifer Lopez (Lola) [Ne...
SHAKIRA - Gypsy: The Video
GUSTTAVO LIMA - Balada Boa
SHAKIRA - Addicted To You
 
 
Add a commentGet a Gravatar

* Name

* Email Address

Website Address

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Stay Connected

RADIO CHART
Highlights
Friends

Around The Site

Follow Heavy Rotation on Mixcloud Categories
Archives
Tags
STAY UP TO DATE

Admin Panel