FLASHBACK: SPIN – Ploaia

by
Posted June 4th, 2012 at 8:39 pm

Saptamana asta ne amintim de o trupa pop-rock de la noi, buna, profesionista, cu un stil original, iar drept “atestat” al calitatilor astora, serveste si faptul ca a convins un  juriu format din “monstri”, dintr-aia sacri, ai muzicii usoare romanesti de a o califica pentru a ne reprezenta la “Cerbul De Aur”. Este vorba despre trupa Spin, care in 2004 isi facea “botezul” in cadrul festivalului de la Brasov, dupa ce bazele ii fusesera puse in toamna lui 2003 de catre chitaristul Marius Popa, care inainte facuse parte din Foisorul de Foc si Latin Express; claparul – anterior in Directia 5Cristian Tuta-Popescu, plus Roxana Andronescu, proaspat absolventa de actorie. Nici ea straina de muzica, a terminat Scoala Populara de Arte, dar nici de scena, fiindca ne-o amintim din MB&C si Cappuccino. Lor li s-au mai alaturat inca trei muzicieni cu experienta, bassistul George Sarluceanu, care a cantat cu Circa 7, tobosarul Sorin Patru (Foisorul de Foc si Latin Express) si chitaristul Bogdan Giurea. Iar in formula asta au inceput munca de studio, care s-a si concretizat in toamna lui 2004 intr-un prim album, “5P1N”. Un material de calitate, foarte bine primit, cu piese autumnale, deci perioada lansarii a fost perfect aleasa, un pop-rock plin de romantism, inspiratie si dramatism, asa cum il prezenta atunci vocalista Roxana Andronescu. Scopul lor era acela de a oferi publicului atat piese de dragoste, cat si cu caracter social, iar aprecierea sa vina in primul rand pentru muzica si reprezentatiile live. Asta ar fi, probabil, si un motiv pentru care Roxana a preferat sa afiseze o imagine de femeie dura, razboinica, dat fiind ca de artiste care bagau la inaintare fizicul si cam atat, peisajul a fost mereu plin.

Primul single “Nimeni Pe Drum” a devenit arhicunoscut, incontestabil hit, iar doi ani mai tarziu, au lansat albumul “Natural”, de pe care vin “Inca o Zi”, “Spin”, “Amintirea Ta” sau “Ploaia”, pe care am ales-o pentru FLASHBACK. Activitatea trupei a fost neintrerupta vreme de mai bine de 6 ani, chiar daca intre timp componenta s-a mai schimbat, fara Marius Popa si cu Felix Moldovan (Slang, Talking Drums, Urma, Morandi, VH 2) la baterie, iar Silviu Ungureanu-Iubitu la chitara. In aprilie anul trecut au anuntat si un refresh in ce priveste sound-ul si stilul, odata cu piesa “Ai Sau Nu Ai”, iar in urma cu exact un an lansau “Daca Ai Fi (Suflet Pereche), alaturi de MediaPro Music, continuand seria concertelor si participand la diverse evenimente. 2012 in schimb, nu a mai adus nimic din partea lor, site-ul trupaspin.ro nu mai este disponibil. Provizoriu, sa speram.

In FLASHBACK am fi putut aduce oricare dintre hiturile Spin, am optat totusi pentru “Ploaia” pentru ca… hai sa zicem pentru ca am tot avut parte de ploaie, desi in versuri este vorba despre una dintr-acelea reci, apasatoare, de toamna. Spin si “Ploaia” in Heavy Rotation | FLASHBACK!

FLASHBACK: MODJO - Lady (Hear Me Tonight)
FLASHBACK: ROBBIE WILLIAMS - Feel
FLASHBACK: JASON MRAZ - I'm Yours
FLASHBACK: JENNIFER LOPEZ - Let's Get Loud
 
 
Add a commentGet a Gravatar

* Name

* Email Address

Website Address

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Stay Connected

RADIO CHART
Highlights
Friends

Around The Site

Follow Heavy Rotation on Mixcloud Categories
Archives
Tags
STAY UP TO DATE

Admin Panel