FLASHBACK: MORANDI – Love Me

by
Posted August 7th, 2012 at 12:47 am

“Love Me” inseamna debutul proiectului Morandi, care proiect s-a vrut a fi o demonstratie ca si la noi se poate face muzica buna, “ca afara”. In ideea asta in 2005, Marius Moga si Randi puneau bazele trupei. Si au facut-o intr-un mod sa-i zicem… incognito, pentru ca nu au lasat sa se stie de la inceput despre cine este vorba. Iar asta pentru a dovedi si ca succesul nu se bazeaza doar pe popularitate ori marketing, dat fiind ca in 2005, pe langa faptul ca Moga compunea pentru cei mai in voga artisti romani, detinea si piese “exportate”, datorita contactelor pe care le avea cu case de discuri internationale, ulterior semnand chiar si cu Universal Music pentru Morandi. In cadrul proiectului, lui i-a revenit in intregime partea de productie, Randi cu versuri, voce si pian, iar dintr-o joaca in studio a rezultat “Love Me”.O piesa care initial fusese prevazut a fi promovata doar pe radio, cu niste versuri care n-aveau cum sa nu faca “victime”. Si au facut, multe, dovada ca a intrat direct pe locul 3 in clasamentul celor mai difuzate piese din Romania. De asemenea, a facut senzatie in cluburi, inevitabil ducand si la aparitia unui videoclip, care nu a facut decat sa inteteasca acea curiozitatea cu privire la cine se afla in spatele intregii nebunii, satisfacuta in cele din urma in cadrul unei gale de decernare a unor premii muzicale, cand pe scena au urcat peste 10 componenti! Ce-i drept, numai dansatorii jumatate dintre acestia, lor alaturandu-li-se cativa dj, apoi cei implicati in realizarea show-ului, un percutionist, plus Randi ca imagine si vocea principala a trupei, in vreme ce Moga a optat pentru un plan secund, in calitate de manager rezervandu-si dreptul de a face act de prezenta sau nu in cadrul evenimentelor. Atat in 2005, cat si in 2006, Morandi a fost nominalizata la MTV Europe Music Awards pentru cel mai bun debut.

Cel de-al doilea hit Morandi, “Beijo (Uh-La-La)” a adus si semnarea contractului cu Universal, ceea ce a insemnat periplul piesei prin Europa, mai ales ca era in portugheza, inca un motiv pentru care in Romania scenariul s-a repetat, iarasi s-a crezut ca este vorba despre o piesa straina. “Love Me” si “Beijo (Uh-La-La)” au fost single-uri reprezentative pentru “Reverse”, albumul de debut Morandi, urmat in 2006 de “Mind Fields”, care bifa colaborari cu Loredana, Monica Anghel, Delia, Alexandra Ungureanu si din nou Smiley, a carui amprenta se regasea si asupra precedentului. Iar single-ul “Falling Asleep” a devenit hit de no 1 in RT 100.

Daca “Mind Fields” facea referire la mintea umana, urmatorul album “N3XT”, pastra in spatele fiecarei piesei cate un mesaj anume. De exemplu, “Save Me” a fost alaturata unei campanii de prevenire HIV/SIDA, dupa ce precedentul “Angels (Love Is The Answer)” tragea un semnal de alarma impotriva violentei. Asta pe langa faptul ca “N3XT” a fost premiat cu triplu disc de platina datorita vanzarilor in Rusia, in vreme ce “Angels” a devenit cel mai bine vandut produs pentru telefoanele mobile in Polonia, Ucraina, Cehia sau Bulgaria. Printre vocile care au strigat prezent pe acest al treilea album se numara Alexandra Ungureanu, Anda Adam, Corina Chiriac, fostele Wassabi dar si Helene, alaturi de care baietii au inregistrat mare succes cu “Save Me”. Insa ca prim single a fost ales “Afrika”, al carui videoclip aparea in vara lui 2007, cand in plina arsita, Moga si Randi filmau in costume de cosmonauti. happy

Vara 2009 a adus “Zebra”, un titlu inspirat de conceptul pe care se bazeaza acest ultim album, ce imbina doua stiluri muzicale diferite, precum opozitia non-culorilor alb/negru. Iar in ideea coloristicii, primul single a fost “Colors”, cu un videoclip chiar… artistic. A urmat “Rock The World” la pachet cu clipul 3D, apoi “Midnight Train” lansat chiar in momentul trecerii din 2010 in 2011, tot cu o simbolistica aparte si-un clip ce merita urmarit pentru a intelege despre ce este vorba. Anul trecut, baietii au lansat “Serenada”. Dupa care… proiecte separate. Randi si-a inceput in scurt timp cariera solo cu un prim single, “Anybody”, de asemenea cu mare trecere la Est, urmat de recentul “It Takes Two”. In plus, pentru ca muzica sa fie pasiune pana la capat, si-a insusit si rolul de producator, cu propria casa Famous Production, si aducandu-le in atentie pe Shaka Muv si primul single “Save Save”, sau Mishelle si ne amintim de Only You, un duo foarte reusit.

In ceea ce-l priveste pe Marius Moga, ulterior si actualmente DeMoga, se axeaza pe descoperirea talentelor si lansarea hiturilor. “KBoom”, “Tot Mai Sus”, “Electronic Symphony”, “LaLa Song”, titluri la puterea heavy rotation. Si musai de mentionat “The Man Who Never Lied” de pe “Overexposed” al celor de la Maroon 5, colaborarea lui Moga cu Adam Levine.

Pana la un nou hit Morandi, eventual dupa vacanta estivala, ne amintim de debutul trupei. “Love Me” in Heavy Rotation | FLASHBACK!

RANDI - Anybody : The Video
FLASHBACK: HOOBASTANK - The Reason
FLASHBACK: JENNIFER LOPEZ - Let's Get Loud
SUNRISE INC feat. DELIA - Love Me
 
 
Add a commentGet a Gravatar

* Name

* Email Address

Website Address

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Stay Connected

RADIO CHART
Highlights
Friends

Around The Site

Follow Heavy Rotation on Mixcloud Categories
Archives
Tags
STAY UP TO DATE

Admin Panel