FLASHBACK: MC HAMMER – U Can’t Touch This

by
Posted January 12th, 2013 at 7:42 am

Muzica nu imbatraneste niciodata. Asa se face ca unele melodii raman fresh chiar si dupa ani buni de cand au fost lansate. Unele hituri pot sa provoace isterie decade intregi iar, datorita acestora, artistii care le-au scos la lumina raman definitiv in istorie.

“U Can’t Touch This” de la MC Hammer este una dintre acele piese. Nu intamplator am ales aceasta piesa pentru ca maine (13 ianuarie) se implinesc fix 23 de ani de cand a fost lansata oficial. O viata de om, ar spune unii… In tot acest timp, piesa a devenit un adevarat fenomen muzical in cultura pop. De la vestimentatie la coregrafie, toata lumea il imita la vremea respectiva pe MC Hammer. De asemenea, versurile melodiei au fost parodiate sau doar folosite de mai multe ori in diverse replici din filme sau emisiuni TV.

Nebunia pe care a creat-o s-a reflectat si in clasamentele muzicale. Astfel, “U Can’t Touch This” a fost Number 1 pe linie in mai multe tari din Europa, in SUA a prins Top 10 iar in Marea Britanie a ajuns pana pe locul 3. Aceasta performanta i-a adus lui MC Hammer doua premii Grammy in 1991: Best R&B Song si Best Rap Solo Performance.

Dincolo de succes, hitul a starnit si controverse din cauza unui sample pe care il contine, preluat fara acordul autorului de la piesa “Superfreak” a lui Rick James. Problema s-a rezolvat repede si fara scandal cu includerea lui Rick James pe lista compozitorilor piesei “U Can’t Touch This” si acordarea tuturor drepturilor.

Una peste alta, “U Can’t Touch This” ramane unul dintre hiturile care au marcat cultura pop, si va fi mereu piesa care va incendia ringurile de dans si peste alti 23 de ani. Unii s-au nascut cu ea… unii au crescut cu ea dar cu totii si-o vor aminti mereu… in heavy rotation… big grin

Now STOP! HAMMER TIME!

FLASHBACK: SIXPENCE NONE THE RICHER - Kiss Me
FLASHBACK: JESSICA JAY - Casablanca
FLASHBACK: ALANIS MORISSETTE - Ironic
FLASHBACK: REAL MCCOY - Another Night
 
 
Add a commentGet a Gravatar

* Name

* Email Address

Website Address

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Stay Connected

RADIO CHART
Highlights
Friends

Around The Site

Follow Heavy Rotation on Mixcloud Categories
Archives
Tags
STAY UP TO DATE

Admin Panel