FLASHBACK: JESSICA JAY – Casablanca

by
Posted November 2nd, 2012 at 4:56 pm

Daca e FLASHBACK, atunci sa fie ceva de pe vremea casetelor derulate cu pixul: Jessica Jay“Casablanca”, piesa aceea in care o voce suava face referire la filmul de dragoste clasic cu acelasi nume. Un eurodance la moda in 1995, ce a starnit curiozitatea cu privire la cine se afla in spatele acestei piese, iar cu trecerea timpului a ramas la stadiul de curiozitate fiindca foarte multe nu se stiu despre Jessica Jay, ramanand doar speculatiile. Iar de videoclip pentru “Casablanca” nici nu poate fi vorba. Si nu putini sunt cei surprinsi sa afle ca o anume Jessica Jay nici nu exista, fiind vorba despre un proiect muzical al SAIFAM Music, o casa de productie italiana, cu mare trecere in Asia, fapt pentru care Jessica Jay a fost creat special pentru piata de acolo. Era mai degraba un brand in care au fost implicate mai multe soliste pe o anumita perioada de timp si care aveau restrictie in a-si face publica identitatea, pe copertile albumelor aparand modele. Prima dintre ele si cea care a pus voce pe “Casablanca”, pe numele ei adevarat Monica Stucchi, aparea cu pseudonimele Valerie Dore sau Dora Carofiglio; a fost implicata in mai multe proiecte disco/dance in Italia si era membra a trupei Novecento, facand echipa cu sotul ei, Lino “SAIFAM” Nicolosi, detinatorul SAIFAM Music, plus fratele si sotia acestuia, respectiv Pino si Rosanna Nicolosi. Toate piesele Dorei Carofiglio au fost produse de fratii Nicolosi, acestia facand si ei act de prezenta doar in “Day And Night”, o piesa in legatura cu care Monica Stucchi aparea sub numele Annie Adams. Broken Hearted Woman” a fost prima piesa Jessica Jay, numai in Thailanda vanduta in peste un milion de exemplare, si jumatate de milion in Asia, fiind un cover dupa un foarte popular cantec japonez din 1977, cantat de multi artisti asiatici in diverse limbi. La un moment dat a existat si o pauza de 6 ani dupa “Casablanca”, timp in care nu s-a mai auzit de Jessica Jay, urmata de o revenire cu albumul “My Heart Is Back” si, probabil, ultimul.

E o piesa cu o poveste destul de ambigua, dar fara indoiala un hit al anilor ’90, nu doar in Asia, ci si in Europa, in special Romania, de care este imposibil sa nu-ti amintesti inca din primele secunde. Atat de piesa cat si de ceea ce se consuma la acea vreme in materie de muzica.

FLASHBACK: ENIGMA - Sadness
FLASHBACK: WHITNEY HUSTON - My Love Is Your Love
LOW DEEP T - Casablanca
FLASHBACK: WES - Alane
 
3 ResponsesLeave a comment
 • Daniel Negrea
  23/08/2016 at 13:37
  Reply

  Piesa originala a fost compusa si cantata de Elbert Joseph “Bertie” Higgins, un cantaret si compozitor american. In 1982 a fost lansat albumul Just Another Day in Paradise care cuprindea si slagarul Casablanca. Proiectul italian Jessica Jay a cantat de fapt un cover dance al piesei originale ce a fost lansat in 1996 pe albumul mentionat “Broken Hearted Woman”.

 • Daniel Negrea
  23/08/2016 at 14:07
  Reply

  In poza prezentata este Monica Stucchi, care era imaginea proiectului Jessica Jay. Dorei Carofiglio arata altfel, este satena si o puteti vedea aici https://www.discogs.com/artist/185186-Dora-Carofiglio

 • FirstFlorentina
  01/10/2017 at 06:03
  Reply

  I see you don’t monetize your page, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra $$$, search for: Mrdalekjd methods for $$$

 
Add a commentGet a Gravatar

* Name

* Email Address

Website Address

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Stay Connected

RADIO CHART
Highlights
Friends

Around The Site

Follow Heavy Rotation on Mixcloud Categories
Archives
Tags
STAY UP TO DATE

Admin Panel