FLASHBACK: JAMES BLUNT – You’re Beautiful

by
Posted October 5th, 2012 at 12:45 am

Flashback-ul de saptamana asta este o piesa al carei titlu contine probabil cel mai la-ndemana compliment: “You’re Beautiful”. O piesa deloc complicata, un pop-rock amestecat cu folk si niste versuri despre iubire, fie ea si imposibila, combinatie devenita obsesie in 2005 si multa vreme dupa. Interesant de mentionat ar fi ca este vorba despre creatia unui… fost oficial din armata, pentru ca James Blunt activase in armata britanica pana in 2003, atunci cand a decis sa se dedice exclusiv muzicii. Semnand cu casa de discuri a Lindei Perry de la 4 Non Blondes, a scos primul album “Back To Bedlam”, un amestec de jazz si soul nordic, o serie de cantece despre dragoste si dezamagire. Iar pe principiul “a treia-i cu noroc”, single-ul cu nr. 3, “You’re Beautiful”, a fost cel care l-a facut cunoscut la nivel international, James Blunt devenind primul artist britanic cu cea mai buna pozitionare in clasamentele americane dupa performanta lui Elton John cu piesa-omagiu “Candle in the Wind 1997”. Fapt ce i-a adus aprecierea din partea renumitului artist, in 2005 Sir Elton John tinand neaparat ca James Blunt sa se numere printre invitatii de onoare de la mult mediatizata sa nunta. De asemenea, tot in 2005, acesta a fost numit revelatia anului in Europa, cu multe saptamani de No. 1 pentru “You’re Beautiful” in Marea Britanie, unde i-a devansat pe cei de la Coldplay. Mai mult, acest romantism dus la extrem a contagiat cam toata planeta, peste tot cu difuzari atat de… in exces, incat un post de radio britanic a decis la un moment dat sa-i retraga lui Blunt toate piesele din playlist, mai ales dupa ce el insusi afirmase in cadrul unui eveniment important ca oricine nu-i gusta muzica, e liber sa renunte la a o mai asculta. Adica prilej oportun pentru respectiva statie de a da curs cererilor anti-Blunt, multi dintre ascultatori initial fani ai acestuia, dar ajunsi la suprasaturatie.

In 2006, rezultatul unui sondaj realizat in randul a 2000 de britanici il situa pe locul 4 intr-un top al celor mai agasante lucruri, vocea lui Blunt parand a fi mai iritanta decat agentii din trafic ori vecinii scandalagii, fiind intrecuta doar de telemarketing, rulotele de pe strada si persoanele care nu respecta statul la coada.

Piesa are un videoclip cu final dramatic, ca pana la urma dulcele in exces dauneaza, asa ca facem o demonstratie de “masochism” si aducem in Heavy Rotation | FLASHBACK “You’re Beautiful”, James Blunt.

FLASHBACK: MARC ANTHONY - You Sang To Me
FLASHBACK: ROBBIE WILLIAMS - Feel
FLASHBACK: ROXETTE - Milk And Toast And Honey
FLASHBACK: VOLTAJ - Scrisoare
 
 
Add a commentGet a Gravatar

* Name

* Email Address

Website Address

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Stay Connected

RADIO CHART
Highlights
Friends

Around The Site

Follow Heavy Rotation on Mixcloud Categories
Archives
Tags
STAY UP TO DATE

Admin Panel