FLASHBACK: CÉLINE DION – Pour Que Tu M’aimes Encore

by
Posted February 14th, 2013 at 1:09 am

Se cuvine saptamana aceasta sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, adica de Valentine’s, un hit remember care sa se potriveasca omniprezentului amestec de rosu si dulce. Dar pentru a nu-i da intru-totul satisfactie celui a carui sarbatoare este importata de la americani, am ales o piesa in franceza, desi, zice-se, ar fi limba cu cea mai pasionala sonoritate. Iar daca in ideea asta luam ca exemplu flashback-ul aici de fata si interpreta careia ii apartine, eventualele obiectii dispar una cate una. “Pour Que Tu M’aimes Encore” a fost primul single de pe albumul cu care in 1995, dupa incercari cu destule materiale anterioare, Céline Dion isi implinea visul de a-i cuceri definitiv pe francezi si, in general, pe toti vorbitorii de limba franceza. Manata fiind, afirma ea, de mandria legata de originile sale. Astfel ca albumul “D’eux” al artistei canadiene s-a dovedit cel mai bine vandut album francofon, cu efect si in Statele Unite, fapt neobisnuit pentru ceva ce nu era in engleza. Lansarea oficiala s-a facut aici intr-un cadru cat se poate de optim, “The Tonight Show”, Céline cantand “Pour Que Tu M’aimes Encore” in programul lui Jay Leno. Ani mai tarziu, in 2008 mai exact, a primit si o distinctie din partea lui Nicolas Sarkozy cu “Legiunea De Onoare” pentru excelenta promovare a limbii franceze in intreaga lume.
Dupa cum a marturisit chiar ea, “Pour Que Tu M’aimes Encore”este cea mai apropiata sufletului ei, in care a pus multa pasiune, considerand-o o adevarata opera de arta. Este piesa aceea – cu un clip foarte expresiv – despre o femeie parasita, dispusa sa dea ce e mai bun din ea pentru a-si recupera dragostea. Adicatelea, pana la urma, ceva nu chiar rosu si dulce, ci mai degraba de luat aminte. In oricare perioada a anului, si, foarte important, atata vreme cat efortul este pe deplin meritat. Voilà!

FLASHBACK: GEORGE MICHAEL - Freedom! '90
FLASHBACK: EIFFEL 65 - Blue (Da Ba Dee)
FLASHBACK: REAL MCCOY - Another Night
FLASHBACK: NICK CAVE & THE BAD SEEDS feat. KYLIE MINOGUE - Where The Wild Roses Grow
 
 
Add a commentGet a Gravatar

* Name

* Email Address

Website Address

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Stay Connected

RADIO CHART
Highlights
Friends

Around The Site

Follow Heavy Rotation on Mixcloud Categories
Archives
Tags
STAY UP TO DATE

Admin Panel